19/03/2019

Bron: https://www.apeldoornsstadsblad.nl/

Lions Club Apeldoorn door weer en wind voor Generatietuin !

"We serve!" Met schep in de hand aan het werk voor de Generatietuin tijdens het weekend van NLdoet. (Foto: Liselotte Schippers)

 

Apeldoorn - Ronald Dashorst, initiatiefnemer Kledingbank Sant'Egidio: ,,Als kind werkte ik met mijn opa in de moestuin. Daar heb ik zoveel plezier aan gehad. Hierdoor is het idee ontstaan voor een Generatietuin."

Door Liselotte Schippers

Op 15 en 16 maart stonden vele vrijwilligers weer klaar voor NLdoet. In dit weekend steken ook de heren van Lions Club Apeldoorn elk jaar de handen uit de mouwen. Dit jaar werd er in de stromende regen gewerkt aan een 'Generatietuin' op het terrein bij kledingbank Sant'Egidio.

Ronald: ,,Kinderen kunnen tuinieren met ouderen en leren zo waar groente vandaan komt. We hebben al contact met de kinderen van de basisschool en de ouderen in de wijk. De tuin krijgt een gedeelte voor bloemen en bedden waar de kinderen hun eigen plekje zullen krijgen. Daarnaast een gedeelte voor groente voor de maaltijdvoorziening voor dak- en thuislozen van Sant'Egidio."

Het project inspireert en wekt goodwill op. Zoals bij de Lions die zich middels Stichting Present voor NLdoet inzetten. Het beschikbare NLdoet budget wordt besteed aan de Generatietuin en daarnaast zijn er verschillende bedrijven die kosteloos materialen hebben geleverd. Cor van As van de Lions Club: ,,Enkele jaren geleden hadden we ook een klus voor NLdoet bij de kledingbank en eigenlijk hebben de Lions het nooit meer los gelaten. We hielpen bij verhuizen, contacten met de gemeente en nu zijn we samen bezig om het pand aan te kopen. De Lions willen zich inzetten voor duurzaamheid. De Kledingbank en de Generatietuin en ook het insectenhotel passen hier bij. Bij de Generatietuin zal namelijk een insectenhotel geplaatst worden. Omdat het slecht gaat met de insecten en dus ook met de bestuiving, zorgt de Club voor meerdere hotels verspreid over Apeldoorn en bij de tuin past dit heel mooi. We zijn vanmorgen vroeg begonnen en stoppen als het klaar is. Met deze projecten zoeken we de verbinding met elkaar, maar dit doe je niet voor jezelf, maar om mensen die het minder goed hebben te helpen en dat is super om te doen!"