29/11/2020

Hoog tijd om al uw laatjes en kastjes op te ruimen en uw DE koffiepunten te doneren!

De Lionsclub Apeldoorn steekt ook dit jaar Voedselbank Apeldoorn de helpende hand toe bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden bij Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie voor de voedselbank. Vorig jaar leverde dit maar liefst 3.500 pakken koffie op! Tot en met 31 december kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen op 32 locaties (o.a. supermarkten) in Apeldoorn e.o. Deze locaties vindt u hieronder en op de website van de Voedselbank (locaties zijn nog onder voorbehoud). Natuurlijk kunt u uw waardepunten ook inleveren bij de inzamelboxen, maar ook bij de Lionsclub Apeldoorn, Bosweg 59, en bij de Voedselbank Apeldoorn, Kanaal Noord 147.

Waardevol gebaar
Covid-19 heeft veel teweeg gebracht, er is een grote groep mensen die daar last van heeft en mede daardoor onder de armoedegrens leeft. Gelukkig ondersteunt de Voedselbank wekelijks meer dan tweehonderdvijftig huishoudens met een voedselpakket. Daar zit niet vaak koffie bij. Hoewel koffie misschien geen primaire levensbehoefte is, mist deze groep mensen hun dagelijkse bakkie koffie wel degelijk. Een pak koffie in het pakket is een klein, maar waardevol gebaar.

Oud en vreemd geld
De koffiepuntenactie wordt dit jaar ook gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in derdewereldlanden een patiënt met staar worden geopereerd. Heeft u nog oud of vreemd geld liggen waar u niets mee doet? U kunt het tegelijk (liefst in een envelop of een zakje) met de koffiepunten inleveren bij de inzamelboxen of bij de Lionsclub Apeldoorn, Bosweg 59 en bij de Voedselbank, Kanaal Noord 147.